fallback

Китайски компании привличат купувачи с обещания за обратно изкупуване на имотите

Много от строителните фирми започнаха да предлагат все по-големи “подсладители”, за да привличат купувачи

16:14 | 02.07.14 г.
Автор - снимка
Редактор

Строителни компании в Китай предлагат да изкупят обратно жилищата на цена над пазарната в най-слабите пазари за имоти в страната, съобщава Bloomberg.

В Ханджоу, където цените на жилищата се понижиха най-силно през май, компанията Shanheng Real Estate Group предлага на собствениците на жилища опцията след пет години да изкупи обратно имотите на цена, която е с 40% по-висока от цената на сделката. В Уънджоу DoThink Group предлага подобна оферта – обратно изкупуване на жилището след 3 години и при това със 120% по-висока цена.

Това е последната инициатива на редица китайски компании за привличане на купувачи, след като много от строителните фирми започнаха да предлагат все по-големи “подсладители”. Други решиха директно да намалят цените или да отложат проекти.

Според експерти, ако мярката с обратното изкупуване проработи, и други фирми ще започнат да я предлагат.

Според Shanheng Real Estate офертата е привлякла над хиляда потенциални купувачи в един от проектите на компанията от началото на юни досега.

Анализатори обаче продължават да очакват, че строителите в Китай ще започнат след второто полугодие да предлагат по-атрактивни цени.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:47 | 13.09.22 г.
fallback