fallback

Онлайн порталите за имоти изместват традиционните брокери на Острова

Бумът в онлайн индустрията и бързите темпове на възстановяване на пазара на имоти привлякоха и нови играчи

11:34 | 19.06.14 г.

Онлайн порталите за имоти все повече изместват традиционните брокери на Острова, тъй като значително улесняват купувачите при маркетирането на имотите пред директните клиенти, пише FT.

Потребителите все повече търсят услугите на сайтовете за имоти, които се превърнаха и в основен инструмент на купувачите да търсят недвижимост.

Анкетирани от изданието брокери твърдят, че повечето сайтове за публикуване на обяви са повишили годишните си тарифи. Освен това те позволяват на продавачите сами да публикуват обяви, което подкопава ролята на посредника при сделките.

Достъпна е и услугата „онлайн брокер“, чрез която на практика продавачите отново сами успяват да реализират имота си на пазара.

Бумът в онлайн индустрията и бързите темпове на възстановяване на пазара на имоти привлякоха и нови играчи. Основателят на Easyjet например планира да пусне нов сайт по-късно тази година.

В отговор на нарастващата заплаха група брокери реши да отвърне на удара, като основа конкурентен портал. Надеждата им е, че така ще успеят да спрат пазарния апетит на лидерите на пазара Zoopla и Rightmove за увеличаване на таксите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:34 | 19.06.14 г.
fallback