fallback

Инвестициите в индустриални и логистични имоти в Европа продължават да растат

Инвеститорите демонстрират все по-силен апетит за рискови вложения

08:58 | 13.06.14 г.
Автор - снимка
Редактор

Обемът на инвестициите в индустриални и логистични имоти в Европа, Близкия Изток и Африка е нараснал с 25% през първото тримесечие на годишна база до 4,9 млрд. евро, сочат данните на консултантската компания JLL, цитирани от онлайн изданието Property-magazine.eu.

Делът на инвестициите в този сегмент от пазара от общия им обем също продължава да нараства, като през първите три месеца на годината е достигнал 13 на сто от 10 на сто през първите три месеца на 2013 г. Това потвърждава още веднъж нарастващия апетит на инвеститорите към този сегмент от пазара на бизнес имоти, посочва изданието.

Инвестиционната активност остава съсредоточена върху водещите пазари на индустриални и логистични имоти. Обемът на инвестициите във Великобритания и Германия е нараснал съответно с 46% до 1,5 млрд. евро и 140% до 1,3 млрд. евро, отчита компанията.

Същевременно обемът на инвестициите във Франция – третият водещ пазар на индустриални и логистични имоти в Европа, е намалял с 60 на сто до 230 млн. евро. Спадът се дължи на липсата на първокласни площи, поясняват експертите.

Пазарът привлича широк спектър от инвеститори, включително от Близкия Изток и Азия. Заради липсата на първокласен продукт и засилената конкуренция за активи се наблюдава все по-силен апетит за рискови вложения.

Общо 1,9 млрд. евро са инвестирани извън водещите пазари на логистични и индустриални площи в Европа през първото тримесечие, което е с 9 на сто повече в сравнение със същото тримесечие на миналата година, сочат още данните на JLL.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:12 | 06.09.22 г.
fallback