fallback

Вторият най-голям сайт за имоти на Острова излиза на борсата

Анализатори поставят под въпрос избора на точния момент заради дискусиите за предприемане на мерки за „охлаждане“ на жилищния пазар

15:52 | 23.05.14 г.

Вторият най-голям сайт за имоти във Великобритания – Zoopla, планира да се листне на Лондонската фондова борса през следващия месец, за да се възползва от нарастващото доверие в жилищния сектор на Острова, съобщава онлайн изданието на The Telegraph.

Мажоритарният собственик Daily Mail & General Trust и останалите собственици на сайта планират да продадат акции на институционални инвеститори и брокери, които публикуват обяви.

Zoopla стартира през 2008 г. и засега уверено държи втората позиция след Rightmove в онлайн сектора на имотите. Сайтът успява да привлича над 40 млн. посещения на месец, но трафикът към по-големия му конкурент е два пъти по-силен.

Освен Zoopla, намерение да излязат на борсата през последните дни обявиха нискотарифният превозвач Wizz Air, консултантската компания River and Mercantile Group, както и дискаунтърът B&M Bargains, въпреки опасенията, че апетитът на инвеститорите се охлажда.

Главният изпълнителен директор на Zoopla Алекс Честърман омаловажи опасенията и коментира, че инвеститорите са „въодушевени“ от бизнеса на компанията.

Някои анализатори повдигат въпроса дали времето, което компанията избра за листването си, е подходящо на фона на дискусиите за предприемане на мерки за „охлаждане“ на жилищния пазар.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:19 | 12.09.22 г.
fallback