fallback

Възбраните на имоти в САЩ са продължили да намаляват през април

Понижението на годишна база е за 43-ти пореден месец

09:37 | 15.05.14 г.

Възбраните на имоти в САЩ са продължили да намаляват през април. На месечна база изпратените предизвестия за процедура по възбрана, насрочените търгове и принудителните отнемания на имоти на длъжници са се понижили с 1%, а на годишна база намалението е от 20%, сочат данни на RealtyTrac, цитирани от Ройтерс.

Отчетеното намаление на годишна база е за 43-ти пореден месец.

Статистиката на компанията сочи, че 115 830 жилища са били на някакъв етап от процедурата по налагане на възбрана върху тях през миналия месец.

Преди кризата броят на имотите, за които се започваше процедурата, се движеше около 85 хил. месечно. Пикът на възбраните беше отчетен през 2010 г., когато беше наложена възбрана на над 2,9 млн. жилища през цялата година, припомня информационната агенция.

Единствено принудителните извеждания на собствениците от имотите им отбелязват ръст от 4% за месеца, но на годишна база са се понижили с 14 на сто до малко над 30 хил. жилища. Намалението обаче се обяснява с интервенциите на правителството, които забавиха процеса по принудително отнемане на имоти от длъжниците им.

Най-много са процедурите за налагане на възбрана във Флорида, показват още данните.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:36 | 20.08.22 г.
fallback