fallback

Луксозните имоти на Карибите отново набират популярност сред купувачите

Заради кризата цените на някои острови се сринаха с над 30 на сто спрямо 2007 г.

10:20 | 26.03.14 г.

Интересът към луксозни имоти в Карибския регион се възстановява заради подобряването на икономиките на САЩ и Великобритания, откъдето идват основните купувачи в района, съобщава CNBC, като се позовава на данни на брокери.

„Наблюдаваме възраждане на пазара“, коментира пред медията Кристиан де Мейак от подразделението за международни продажби на агенцията за имоти Knight Frank. "Пазарът на Карибите е сезонен и времето на купувачите е през зимата – от ноември до април. Към края на миналогодишния сезон имаше голям ръст на огледите. През летния период имаше и ръст на сделките, като сега той е още по-силен“, допълва кой.

Пазарът на имоти на Карибите беше ударен тежко от кризата. Цените на луксозните имоти на някои острови се сринаха с над 30 на сто спрямо 2007 г., сочат данни на Knight Frank.

Напоследък обаче растат продажбите на редица острови, включително Барбадос и Британските Вирджински острови, заради възстановяването на доверието в глобалната икономика. От агенцията отчитат ръст на продажбите в района от 10-15% през миналата година спрямо предходната.

„Сегашният зимен сезон е много по-добър от предишните три по отношение на данните за сделки в Карибите“, коментира и Джеймс Бърдис от Savills. „Икономиките се засилват, но мисля, че има и известен психологически фактор – ако имате пари, не бихте ли искали да сте на Карибите?“, допълва той.

Бърдис посочва, че се засилва търсенето на луксозни имоти и на Антигуа, след като страната представи специална програма за привличане на чужди инвестиции и издава разрешителни за постоянно пребиваване.

Карибският регион се облагодетелства и от слабия долар, което насърчава търсенето от страна на европейските купувачи. От Knight Frank отчитат ръст на запитванията от Швеция, Франция и Източна Европа.

Наскоро Savills обяви за продажба най-скъпия имот, излизал някога на пазара в Барбадос. Исканата цена е 55 млн. долара. Вилата с шест спални, басейн, тенис корт и зала за снукър се намира на западното крайбрежие и е разположена върху терен от около 10 дка.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:06 | 13.09.22 г.
fallback