fallback

Седем смели прогнози за пазара на бизнес имоти

Електронната търговия, технологиите и урбанизацията променят радикално сектора на имотите

08:25 | 31.03.14 г.

Да се прогнозира бъдещето на пазара на бизнес имоти означава първо да се отгатне нашето бъдеще. Как ще живеем, работим, пазаруваме или правим бизнес в бъдеще? Може би никой друг инвестиционен сектор не е толкова тясно свързан с основните нужди на човека и неговото поведение – еволюцията му до голяма степен следва тази на хората.

Ето например какво казва Питър Линеман от Linneman Associates и професор в The Wharton School of Business, който е сред основоположниците на академичните проучвания на пазара на имоти и е определен от американската Асоциация на брокерите на имоти (NAR) за един от 25-те най-влиятелни хора в сектора. Бизнес имотите, казва той, „съществуват, за да обслужват икономиката и обществото. Това е всичко, което правим“.

През следващите 25 години, прогнозират Линеман и други ключови фигури в сектора, пазарът на бизнес имоти ще се изправи пред промени в демографията, технологиите, глобализацията, икономиката и околната среда. Някои сегменти от индустрията на стойност трилион долара ще се приспособят, други ще отпаднат. Бизнесът ще остане цикличен, но без значение как ще се промени, пазарът на бизнес имоти се очаква да бъде оживен през 2039 г.

Вижте в галерията и седем смели прогнози за пазара на бизнес имоти в САЩ след четвърт век, публикувани от CNBC. Голяма част от тях са валидни и за много други пазари, както в глобален мащаб.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:21 | 28.08.22 г.
fallback