fallback

Азиатските купувачи на имоти на Острова с опасения за антиимигрантски нагласи

Нараства възмущението у британците срещу руските олигарси, близкоизточните шейхове и китайските милиардери

11:15 | 17.03.14 г.
Автор - снимка
Редактор

Азиатските купувачи на имоти, които доминират на пазара на нови жилища в Лондон, все повече се опасяват заради антиимигрантските настроения на правителството и британската общественост, пише онлайн изданието worldpropertychannel.com.

„Нараства вероятността британското правителство да наложи същите политики, които се случиха в Азия. Има много негативни настроения към чуждите инвестиции в Лондон и много от тях са погрешни“, коментира Марк Фармър от E.C. Harris.

Великобритания е популярна дестинация за чужденците, които доскоро бяха облагодетелствани по отношение и на данъците върху имоти. От април 2015 г. обаче чужденците също ще плащат данък върху печалбата от продажбата на имоти. Британците плащат данъка само при продажбата на втори жилища.

Възникват и все повече въпроси дали наистина Великобритания иска инвестиции от целия свят заради нарастващото възмущение срещу руските олигарси, близкоизточните шейхове и китайските милиардери, които избират страната.

Освен това се обмисля дали специалният данък „имение“ - за имотите на стойност над 2 млн. паунда, да не се прилага само за собствениците на ултраскъпи имоти, които са чужденци.

Според данните на Knight Frank азиатците са около 70 на сто от всички купувачи на нови жилища в Лондон. Те идват основно от Хонконг, Сингапур и Малайзия. Засилва се и активността на купувачите от Китай.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:48 | 23.08.22 г.
fallback