fallback

UBS продължава да инвестира в жилища в Китай

Банката готви втори инвестиционен фонд, ориентиран към пазара във второстепенните градове

10:25 | 17.03.14 г.

UBS набира втори фонд за инвестиции в жилища в Китай, за да посрещне „изключително силното търсене“, въпреки ограниченията на пазара, въведени от правителството, и ниската възвръщаемост, предава Bloomberg.

Новият фонд ще се фокусира върху второстепенните градове.

Обемът на продажбите на нови жилища в Китай надвиши 1 трлн. долара за първи път през 2013 г. През миналата година инвеститорите наляха 10,7 млрд. долара във фондове, фокусирани върху новите жилища, според консултантската компания Zero2IPO Group.

През първите два месеца на годината обаче продажбите на жилища се свиха с 5 на сто заради нови ограничителни мерки на някои местни пазари.

UBS цели възвръщаемост между 16 и 18 на сто за новия фонд. Банката вече успя да продаде два от проектите, включени в първия фонд. Очаква се той да бъде затворен през 2016 г. и да постигне заложената възвръщаемост от 20 на сто.

Китайското правителство се очаква скоро да предприеме мерки за ограничаване на апетита и на инвеститорите в имоти, съобщи миналата седмица премиерът Ли Къцян. Рестрикциите ще са различни в различните градове.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:46 | 11.09.22 г.
fallback