fallback

Започват консултациите за новия глобален стандарт за оценка на офиси

Глобалните инвеститори, наематели и наемодатели е трудно да правят точни сравнения заради различните метози за оценка на различните пазари

14:39 | 31.01.14 г.

Международната коалиция за стандарти за оценка в сектора на имотите (IPMSC) на 13 януари даде началото на публични консултации по новия международен стандарт за оценки в имотния сектор (IPMS) за офис сгради, предаде онлайн изданието Property Magazine.

Консултациите ще продължат до 4 април 2014 г. Новият стандарт е първи по рода си и ще осигури общ език за оценките на офисите на международните пазари, като ще бъде от полза за инвеститори, кредитори, агенти, оценители и наематели.

IPMS ще гарантира последователната оценка в имотния бранш, като ще създаде един по-прозрачен пазар, ще повиши публичното и инвеститорско доверие, ще наложи универсални стандарти и оттам - по-голяма стабилност на пазара, посочват от организацията.

В момента имотите се оценяват по много различни начини на различните пазари. При толкова много методи за глобалните инвеститори, наематели и наемодатели е трудно да правят точни сравнения.

Според изследвания на агенцията за недвижими имоти Jones Lang LaSalle в зависимост от използвния метод е възможно отклонение в площите например, достигащо 24%.

IPMS ще бъде възприет от всички 28 организации, членуващи в коалицията, като се очаква той да влезе в сила през юни 2014 г. Правителството на Дубай първо се ангажира да въведе новия стандарт, който през идните месеци ще обхване не само офисите, а и други видове имоти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:52 | 11.09.22 г.
fallback