fallback

Sundance превръща Парк Сити в мечтан дом

Малкото градче вече може да се похвали с редица знаменитости, предпочели да си купят къщи в него

16:02 | 26.01.14 г.

Парк Сити, Юта, е успял да запази нормалния си вид, въпреки че редица знаменитости вече притежават къщи в града. По улиците му можете да срещнете Уил Смит, Катрин Хейгъл и Джефри Катзенберг.

Все още е възможно да останете анонимен в този красив ски курорт или поне така твърдят известните. Ветеранът на ABC Чарлс Гибсън твърди, че купил първия си дом в Парк Сити през 1987 г. През същата година подписва и договора си с "Good Morning America”, а в средата на 90-те изгражда и огромна къща в града.

Според актьора Кевин Сорбо всички от Холивуд ходят в Аспен, докато Парк Сити все още не е толкова известен. Звездата от телевизионния сериал "Херкулес" се сдобива с четиристаен апартамент в курорта St. Regis Deer Valley, така че да може да кара ски и маунтин байк, далече от светлината на прожекторите.

Но в Парк Сити, а не в Аспен този уикенд ще се съберат всички ключови играчи във филмовата индустрия, съобщава Wall Street Journal. Поводът е годишният двуседмичен кинофестивал Sundance. Местата в ресторантите са резервирани, армия от папараци и журналисти вече се подготвя за едно от най-големите събития в киното за годината.

Местните брокери на недвижими имоти пък виждат чудесна възможност да привлекат потенциални купувачи, особено такива, които търсят начин да избягат от холивудската глъчка. „Обичам Sundance. Продал съм толкова много къщи по време на него. Поне един човек ще се влюби в Парк Сити. Може да не купят нищо тази седмица, но ще се върнат“, твъди Пол Бенсън, агент на Summit Sotheby’s International Realty, който миналата година е продал три имота за 27 млн. долара по време на фестивала. Бенсън отбелязва, че потенциалните купувачи не са само хора от развлекателната индустрия, но има и доста инвеститори и корпоративни спонсори. А за да ги опознае, той организира вечери и специални събития.

Лесният достъп помага на Парк Сити да привлича и хора от Лос Анджелис. Директните полети дотам отнемат по-малко от два часа.

Миналата година повече от 30 000 души, които не са от града, са присъствали на Sundance, а 40% от посетителите са заявили, че биха искали да се върнат в Юта през следващата година. Това показва проучване  за икономическото въздействие на фестивала върху местната икономика.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:24 | 07.09.22 г.
fallback