fallback

Експерти препоръчват инвестиции в руски фирми за имоти и търговски вериги

През ноември продажбите на дребно в Русия отчетоха по-ускорено темпо на увеличение спрямо очакванията

17:40 | 17.01.14 г.
Автор - снимка
Редактор

Препоръките на Sberbank пък включват супермаркетите OAO Magnit и X5 Retail Group. Снимка: Ройтерс

PineBridge Investment LLC и OAO Sperbank съветват инвеститорите да купуват компании за недвижими имоти и търговски вериги в Русия заради прогнозите, че тези сектори ще спечелят от нарастващите доходи в най-голямата държава в света, пише Bloomberg.

Веригата за хранителни стоки OAO Dixy Group и магазините за електроника OAO M.video са изборът на PineBridge в Русия за 2014 г. Препоръките на Sberbank пък включват супермаркетите OAO Magnit и X5 Retail Group, както и строителната фирма Etalon Group Ltd.

Компанията за финансово управление PineBridge, контролирана от хонконгския милиардер Ричард Ли, се присъединява към препоръките на Sberbank и Bank of America Corp. за покупка на акции на компании за потребителски стоки в Русия на фона на по-ниските оценки в сравнение с други развиващи се страни. През ноември продажбите на дребно в Русия отчетоха по-ускорено темпо на увеличение спрямо очакванията на анализаторите. В същото време бе отчетен спад на безработицата и ръст на реалните заплати, което успокои опасенията за забавяне на икономическия растеж.

"Един по-близък поглед към Русия разкрива изобилие от изгодни възможности за инвестиции със силни характеристики на растеж и атрактивни оценки", твърди Робин Торн от PineBridge.

Основният индекс Micex в страната в момента е на нива от 4,3 пъти средната печалба в сравнение с 15,3 за индекса S&P BSE Sensex в Индия, 9,9 за бразилския Ibovespa и 7,9 за китайския Shanghai Composite Index.

Препоръките на PineBridge за руските акции бяха публикувани ден, след като Bank of America Corp. излезе с доклад, в който изказва предпочитания към руските вериги за търговия. Според изследване на Euromonitor, въпреки че най-голямата по площ държава в света отчита най-слабия си икономически растеж от 2009 г. насам, до 2018 г. тя ще бъде най-големият пазар за търговия на дребно в Европа.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:14 | 11.09.22 г.
fallback