fallback

Lucasfilm откри централата си в Сингапур

Сградата е вдъхновена от сагата Междузвездни войни

11:34 | 16.01.14 г.
Автор - снимка
Редактор

Lucasfilm официално откриха новата си централа в Сингапур. Джордж Лукас лично откри сградата Sandcrawler, която е вдъхновена от филмите „Междузвездни войни“, съобщава CNBC.

Кампусът на компанията е с площ 22 500 кв. м и разполага с различни екстри, включително театър със 100 места, фонтан и различни съоръжения за дигитални продукции.

Решението на Lucasfilm да се установи трайно в Сингапур е свързано с разрастващата се роля на мегаполиса в дигиталната анимация. „Когато открихме студиото в Сингапур през 2005 г., местният кино пейзаж изглеждаше по различен начин. Тогава той беше сравнително малък, с ограничен избор от таланти, а и не се работеше по визуалните ефекти“, коментира Катлийн Кенеди, президент на компанията.

Сега обаче качеството и визуалните ефекти в анимацията в Сингапур са съпоставими с продукциите на компанията, които се правят в Сан Франциско, допълва Кенеди. През последните години служителите на Lucasfilm Singapore са допринесли значително за създаването на блокбастъри като Ранго, както и телевизионните серии на Междузвездни войни. Сред проектите, по които студиото работи, са Transformers 4 и Avengers 2.

От компанията отказват да разкрият точния размер на инвестицията.

В последно време доста дигитални медийни компании се насочиха към Сингапур заради регулациите в областта на интелектуалната собственост и добрата бизнес среда.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:24 | 28.08.22 г.
fallback