fallback

UBS навлиза на пазара на имоти в Австралия

Банката ще си партнира с местната строителна компания Grocon Pty

11:40 | 12.12.13 г.

Най-голямата швейцарска банка - UBS AG, навлиза на пазара на имоти в Австралия с планове за инвестиции за над 10 млрд. австралийски долара (9 млрд. щатски долара) през следващите пет години чрез джойнт венчър с местен строител, предаде Bloomberg.

Банката, която в момента държи само дялове в имоти в страната, ще си партнира с Grocon Pty в условията на засилена конкуренция и наплив от глобален капитал към местния пазар на имоти.

Инвеститорското търсене на имоти в Австралия расте на фона на сравнително високата доходност. Цените на жилищата в най-големите градове на страната бележат рекорди всеки месец.

Австралия е един от трите най-активни пазари в Азиатско-тихоокеанския регион по отношение на сделките с бизнес имоти за трите месеца до 30 септември след Япония и Китай, показват данни на CBRE Group Inc.

Според индекса на Data-Riskmark за годината до 30 ноември цените на жилищата в най-големите градове са скочили с 8,3%.

UBS управлява търговски и индустриални имоти за 8 млрд. долара в Япония чрез джойнт венчър с Mitsubishi Corp. Компанията си партнира и с китайския строител Gemdale Corp. във фонд за жилищно строителство в континенталната част на страната.

UBS Grocon Real Etate ще избира инвестиции както от текущите и бъдещи проекти на базирания в Мелбърн строител, така и от други източници, в зависимост от инвеститорското търсене. Тя ще създава отделни "клубни" дружества с максимум пет институции, а не традиционни фондове, отворени за множество инвеститори.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:11 | 06.09.22 г.
fallback