fallback

Катар спъва проекта за "малък Монако" край Атина

Qatari Diar пак се е отказала да подава обвързваща оферта за бившето международно летище Hellinikon

16:53 | 29.11.13 г.
Автор - снимка
Редактор

Qatari Diar – дъщерната компания на Qatar Authority Investment, държавната инвестиционна компания на емирството, отново няма да участва в търга за бившето международно летище на Гърция Hellinikon, съобщава Kathimerini.

Според източници на изданието компанията е информирала правителството, че няма да подаде обвързваща оферта за включването в следващата фаза на търга дни преди изтичането на крайния срок – 29 ноември (т. е. - днес).

Катарското дружество се отказа и от първия търг в началото на 2013 г., заради което процедурата се проведе наново, припомня изданието.

Очаква се приватизационната агенция да удължи отново срока за подаване на обвързващи оферти заради сложността на проекта, планиран за изграждане на терена на изоставеното летище.

Върху имота се планира да бъде изграден мащабен, мултифункционален туристически и бизнес комплекс – известен като „малкият Монако“.

Другите компании, които участват в търга за терена, са израелската Elbit, Lamda Development и британската London & Regional Properties.

През септември транспортното министерство на Гърция отне статута на изоставеното съоръжение, посочва още изданието.

Летище Hellinikon беше затворено през 2001 г. Изоставените преди повече от десетилетие територии на аеропорта са пусти и осеяни с изоставена летателна техника. Част от северните територии на бившия летищен комплекс бяха използвани за строителството на Олимпийския парк за Олимпиадата през 2004 г., но по-голямата площ от него пустее.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:42 | 02.09.22 г.
fallback