fallback

Starwood отделя бизнеса си с еднофамилни жилища в публично търгуван фонд

Акционерите в Starwood ще получат една обикновена акция от новия публичен фонд за всеки пет, които притежават

09:30 | 05.11.13 г.
Автор - снимка
Редактор

Starwood Property Trust отделя бизнеса си с еднофамилни жилища в САЩ в публичен фонд за инвестиции в имоти - Starwood Waypoint Residential Trust, съобщава онлайн изданието worldpropertychannel.com.

Фондът, който ще бъде един от най-големите публично търгувани собственици на еднофамилни жилища, ще бъде листнат на Нюйоркската фондова борса под символа SWAY.

Към края на септември портфейлът на Starwood от еднофамилни жилища се състои от малко под 6 хил. къщи на стойност приблизително 750 млн. долара. Имотите ще се управляват от Sway Management – също дъщерна фирма на Starwood, която наскоро се сля с Waypoint Real Estate Group.

„Месечно купуваме жилища на стойност 50-60 млн. долара и "детето" ни вече доста порасна“, коментира главният изпълнителен директор на Starwood Бари Стернлихт пред Bloomberg.

Акционерите в Starwood ще получат една обикновена акция от новия публичен фонд за всеки пет, които притежават, пояснява още Стернлихт.

С възстановяването на пазара на имоти в САЩ големите институционални инвеститори станаха изключително активни купувачи и се опитват да монетизират инвестициите си. През септември 14% от сделките с жилища на американския пазар са направени от институционални инвеститори.

Според изчисления на Bloomberg през последните две години компании за частен капитал, хедж фондове и публично търгувани фондове за инвестиции в имоти са набрали над 20 млрд. долара за инвестиции в жилища, които после да отдават под наем.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:48 | 04.11.13 г.
fallback