fallback

Дубай предлага най-добрия начин на живот за чуждите инвеститори в имоти

Женева е предпочитана от семействата с деца заради добрите възможности за образование, а Окланд - от пенсионерите заради качеството на живота и безопасността

12:47 | 04.11.13 г. 1

Дубай предлага най-добрия начин на живот за хора, желаещи да се преместят или да инвестират в чужбина, според глобално изследване на компанията Knight Frank, цитирано от онлайн изданието World Property Channel.

На базата на фактори като климат, образование, възможности за прекарване на свободното време и наличие на качествени ресторанти Дубай е на върха на класацията с най-висока оценка в три от общо четирите категории. Емирството бие популярни локации като Каймановите острови, Хонконг и Насау.

Второто място си поделят Палма де Майорка, Каймановите острови и Женева, а на трето място е Кипър.

Повечето по-традиционни места, популярни сред купувачите на имоти в чужбина, отчитат добри резултати в определени категории, но в други се нареждат на по-ниски позиции.

В списъка няма нито един град в САЩ.

Докладът разкрива и каква е най-често срещаната мотивация за международни инвестиции или преместване. Бизнесмените и предприемачите например търсят политическа стабилност, лесно пътуване, добър климат и разнообразие от ресторанти.

Женева е най-предпочитана от семейства, като получава високи оценки за образование и сигурност.

Качеството на живот и личната безопасност са най-важни за пенсионерите. Тези фактори са най-добре застъпени в Окланд, Отава и Майорка, показва още проучването.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:55 | 13.09.22 г.
fallback