fallback

Allianz засилва присъствието си на дълговия пазар в Европа

В момента компанията е съсредоточила дейността си в Германия и Франция, но иска да обхване и другите пазари, на които има присъствие в сектора на имотите

13:27 | 23.10.13 г.

Allianz Real Estate иска да натрупа дългов портфейл от 5 млрд. евро в рамките на следващите три до пет години, съобщи новоназначеният финансов директор Роланд Фухс, който отговаря за дейностите на компанията, свързани със сектора на имотите, цитиран от онлайн изданието Property EU.

В момента инвестициите на Allianz в дългове възлизат на около 1 млрд. евро, като са концентрирани основно във Франция и Германия.

"Ще бъдем активни на пазари, където инвестираме и в частен капитал, като ще търсим качествени, дългосрочни и устойчиви инвестиции. Стратегията ни в момента е да излезем отвъд границите на Германия и Франция на територията на цяла континентална Европа", обяснява Фухс.

Фухс постъпи в Allianz през октомври, като преди това работеше във френския офис на германската банка Helaba.

Той отбелязва, че маржовете в Германия, която в момента е най-конкурентният пазар в Европа, са под "огромен натиск".

За да се конкурира с традиционните кредитори, Allianz е готова да предлага гъвкави решения, включително по-дълги срокове на кредитите.

"Имаме нужната гъвкавост, за да се адаптираме и да обединяваме усилията си с партньори и алтернативни кредитори. Можем да си партнираме и с други институции. Можем да разпределяме финансирането и между различните фирми в рамките на Allianz", обяснява Фухс.

По отношение на пазарите Allianz ще се съсредоточи върху държави, където вече присъства в сферата на имотите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:18 | 13.09.22 г.
fallback