fallback

Технологичният сектор в Лондон също подкрепя жилищния пазар

Шордич и Кларкънуел се обособяват като район, предпочитан от стартиращите компании в TMT сектора, което засилва и търсенето на жилища

10:06 | 23.10.13 г.
Автор - снимка
Редактор

Шордич и Кларкънуел в Лондон се очертават като новият технологичен хъб в британската столица, според доклад на консултантската компания Knight Frank. По-евтините офиси в районите, както и старата им слава в областта на дизайна и иновациите, привличат все повече стартиращи малки и по-големи компании.

Регионът е притегателен център и заради ремонтите и мащабното строителство, които започнаха още преди две години. Консултантската компания го определи като „горещото място за строителство“ на 2011 г.

Напливът на технологични компании в района доведе до широки възможности за заетост. Секторът на технологиите, медиите и телекомуникациите вече е разкрил 650 хил. работни места в Лондон, като в новите популярни райони за наемане на офиси се очаква забързване на темповете на откриване на нови работни места.

Това поражда и силно търсене на жилища, което се тласка напред и от миграцията, както и сформирането на нови домакинства. В тази връзка в процес на планиране и строителство са над 5 хил. жилища в района, около 2 хил. от които ще бъдат достъпни жилища.

Новият технологичен хъб в Лондон се обособява в район със смесено застрояване – офиси, жилища и магазини. Това прави възможно хората да живеят и работят в един и същи район.

Регионът освен това се превръща в разпознаваем жилищен квартал заради добрите транспортни връзки с останалата част на мегаполиса.

Не само малките компании са привлечени от района, подчертава се в доклада. Миналата година Google откри кампуса си наблизо, в който предлага помощ и менторство за стартиращия бизнес. Новата централа на американския технологичен гигант също има пряка транспортна връзка с новия технологичен хъб.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:57 | 11.09.22 г.
fallback