fallback

Китайска фирма купи емблематични сгради в Детройт

Dongdu International Group е платила общо 15,6 млн. долара за двете сгради

15:40 | 18.10.13 г. 1
Автор - снимка
Редактор

Китайската фирма Dongdu International Group е закупила на търг две емблематични сгради в центъра на Детройт за общо 15,6 млн. долара, съобщи онлайн изданието World Property Channel.

Компанията е платила 9,4 млн. долара за 38-етажната сграда в стил арт деко David Scott. Плановете са площите да бъдат отдавани под наем за офиси, но е възможно в бъдеще да бъдат добавени и жилищни апартаменти, според Detroit Free Press. В момента сградата е усвоена на около 15-20%. 

Втората сграда е Detroit Free Press, за която китайците са платили 4,2 млн. долара. Бившата централа на вестника е открита през 1925 г. и включва две шестетажни крила  13-етажна централна сграда. Тя пустее от 1998 г.

Dongdu планира да преустрои сградата в комплекс за 40-50 млн. долара с търговски площи на общия етаж и около 150 апартамента за отдаване под наем. Възможно е работите по преустройството да започнат в началото на 2014 г. и да бъдат завършени до края на 2015 или 2016 г.

Базираната в Шанхай Dongu е фокусирана върху имоти в Китай, като е специализирана в жилища за млади хора. Това е първата ѝ инвестиция в Мичиган, но не и в САЩ.

Въпреки че цените, на които са продадени сградите, са ниски по международните стандарти, притокът на китайски пари със сигурност е добра новина за Детройт, който все още тъне в икономическа депресия. Градът подаде молба за защита от фалит по-рано тази година. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:41 | 12.09.22 г.
fallback