fallback

Руският пазар на имоти с инвестиции 1,1 млрд. долара през третото тримесечие

Москва продължава да е основен двигател на пазара, като концентрира 80% от всички средства

12:00 | 04.10.13 г.

Стойността на инвестициите в недвижими имоти в Русия е достигнала 1,1 млрд. долара през третото тримесечие на 2013 г., сочат данни на Cushman & Wakefield, цитирани от онлайн изданието Property EU. Нивата са сходни с тези, отчетени през второто тримесечие.

Москва продължава да доминира дневния ред на инвеститорите, като привлича 80% от всички инвестиции в страната. През третото тримесечие там са вложени 1 млрд. долара, а за периода от началото на годината - 4,3 млрд. долара.

Санкт Петербург изостава значително, като там през третото тримесечие са сключени сделки за едва 50 млн. долара. Регионалният пазар е недоразвит, като инвеститорите съсредоточават интереса си най-вече в големите градове.

Офис секторът привлича по-голямата част от инвестициите (844 млн. долара) основно благодарение на продажбата за 740 млн. долара на бизнес центъра White Gardens. В търговските имоти инвестициите възлизат на 250 млн. долара. В складове и индустриални имоти са инвестирани 33,2 млн. долара.

Общо за първите девет месеца на годината инвестициите в руски недвижими имоти възлизат на 5,7 млрд. долара. От Cushman & Wakefield прогнозират, че до края на годината обемът им ще достигне 7,9 млрд. долара. 2014 г. ще е по-слабо активна, като прогнозните обеми са 7,5 млрд. долара.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:18 | 09.09.22 г.
fallback