fallback

Peninsula навлезе на пазара на луксозни жилища

Емблематичната хотелска верига пусна на пазара първите си луксонзи жилища в комплекс в Шанхай

16:57 | 25.09.13 г.

 

Една от най-прочутите хотелски вериги в Азия предлага първите си жилищни имоти, пише онлайн изданието World Property Channel.

Операторите на Peninsula, най-грандиозният от всички хотели в Хонконг, вече пуснаха на пазара Peninsula Residences в Шанхай. Hong Kong and Shanghai Hotels Ltd планира да продаде общо 39 апартамента до Peninsula Hotel в историческия квартал на Шанхай край р. Хуанпу.

Комплексът излиза на пазара в един особено момент за хотелския сектор в Шанхай, където средната цена на стая се понижи с 8% през миналата година, преди да се стабилизира през 2013 г. Grand Kempinski, Ritz-Carlton и Four Seasons неотдавна отвориха свои обекти в града, като така общият брой на петзвездните стаи в него достигна 25 619, нареждайки го на второ място след Пекин.

След Световното изложение в Шанхай през 2010 г. само през 2011 и 2012 г. там бяха открити 17 петзвездни хотела. В същото време миналата година броят на посетителите намаля с 10% до 3,6 млн. души.

Въпреки тази тежка среда апартаментите в Peninsula се предлагат в най-луксозния сегмент на пазара. Проектът е джойнт венчър със строителната фирма от континентален Китай SPG Land Holdings. Най-ниската цена започва от 5,6 млн. долара, или 27 760 долара/кв. м. Площта им варира между 200 и 330 кв. м., с от една до четири спални.

Целевата група клиенти на Peninsula са китайци от континенталната част на страната, където има все повече милионери и милиардери, както и заможни високопоставени мениджъри, работещи за мултинационални компании в Шанхай.

Апартаментите се предлагат обзаведени и са решени в арт деко стил от френския дизайнер Пиер Ив-Рошон. Баните са от бял мрамор, а в помещенията има изобилие от махагон и абанос, от които са изработени масите и мебелите.

За момента за продажба са обявени 19 апартамента, като останалите се отдават под наем от компанията майка на цени между 24 500 и 49 000 долара месечно.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:53 | 02.09.22 г.
fallback