fallback

И Banco Sabadell продава бизнеса си с имоти

Banco Santander SA също търси купувач за поделението си за имоти

19:42 | 12.09.13 г.

Banco Sabadell SA иска да продаде поделението си за недвижими имоти Solvia, твърдят източници, запознати с плана, цитирани от Ройтерс.

Според един от тях има вероятност Sabadell да наеме консултанти за продажбата на Solvia още през четвъртото тримесечие на тази година.

Тази седмица банката обяви план да набере 1,38 млрд. евро капитал. Тя е един от испанските кредитори, които решиха да разпродадат имотните си активи.

Инвеститорите вече започнаха да купуват активи, свързани със сектора на имотите в Испания. През август местната “лоша” банка се договори да продаде мажоритарен дял от портфейл от близо 1 000 жилища, а по-рано този месец Bankia сключи договор да преотстъпи управлението на бизнеса си с имоти на поделение на Cerberus Capital Management LP.

Според източници шестата по големина банка в Испания Banco Popular Espanol SA е наела KPMG, за да потърси купувачи на бизнеса си с имоти, известен като Aliseda.

Водещата местна банка Banco Santander SA също търси купувач за поделението си за имоти, отбелязва информационната агенция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:19 | 14.09.22 г.
fallback