fallback

В Дубай започват да следят цените на имотите в реално време

Arabian Business и Better Homes ще изчисляват индекс за пазара на базата на реално сключени сделки

11:37 | 12.09.13 г.
Автор - снимка
Редактор

В Дубай започва да се изчислява първият индекс на цените на имотите (и наеми, и продажби), който ще следи динамиката им в реално време, тъй като ще се базира на реално сключени сделки, съобщава онлайн изданието propertywire.com.

Индексът е съвместно начинание на Arabian Business и Better Homes – най-големият посредник на пазара на имоти в емирството, като ще покрива и разграничава ключовите райони на града, отбелязва изданието.

В момента се предлага обща информация за динамиката на цените в емирството, която не разграничава наемите и сделките за покупко-продажба, както и отделните квартали.

„Нищо досега не се е доближавало толкова до данни за цените в реално време, колкото този индекс. Надяваме се, че през следващите месеци ще успеем да го разширим не само в други райони на Дубай, но и в други градове“, коментира Раян Махоуни, главен изпълнителен директор на Better Homes.

Шейн Макгинли, отговорен редактор в Arabian Business, допълва, че досега потенциалните купувачи е трябвало да си правят изводите за пазара на базата на офертните цени в обявите. „Офертните цени винаги се различават от реалните“, коментира още той.

Същевременно последните данни на строителния регулатор в Дубай сочат, че продажбите в емирството са се увеличили с 67% за 12-те месеца до края на юли, а осъществените транзакции са на стойност 6,26 млрд. долара.

Официалните данни разкриват и подобно увеличение на ипотеките за същия период на време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:58 | 08.09.22 г.
fallback