fallback

Ню Йорк е най-добрият град за правене на бизнес

Цюрих е най-добрият град за живеене, а Париж - най-желаната туристическа дестинация, според Ipsos MORI

17:04 | 04.09.13 г. 1
Автор - снимка
Редактор

Ню Йорк е най-добрият град в света за правене на бизнес, сочат резултатите от проучване на Ipsos MORI, цитирани от CNBC. Голямата Ябълка елиминира доста сериозни конкуренти, които са сред водещите бизнес центрове в света, отбелязва изданието.

На второ място в класацията се нарежда Абу Даби от Обединените арабски емирства (ОАЕ). Третата позиция е за Хонконг, а след него са Токио и Лондон.

Ню Йорк оглавява и списъка на най-любимите градове, допълват от Ipsos. Веднага след Голямата Ябълка са Париж и Сидни.

Популярността на Wall Street и засилващата се развлекателна индустрия правят Ню Йорк толкова атрактивен град, коментира Бен Пейдж, главен изпълнителен директор на Ipsos MORI. „Митът за Ню Йорк има много голямо влияние“, допълва той.

Проучването е проведено сред 18 хил. души от 24 държави. На участниците е раздаден списък с 48 основни града, като от тях е поискано да посочат кои от тях смятат за най-добир за правене на бизнес, кои са най-добри за живеене и кои биха искали да посетят.

Цюрих е оглавил класацията на най-добрите градове за живеене, а Париж – на водещите туристически дестинации, сочат още резултатите от проучването.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:27 | 12.09.22 г.
fallback