fallback

Арабски инвеститори движат сливанията и придобиванията на хотели на Острова

През първата половина на тази година са сключени сделки за малко под 2 млрд. пануда

13:30 | 26.08.13 г.

Търсенето от страна на арабски суверенни фондове засилва дейностите по сливане и придобиване в хотелския сектор във Великобритания, пише Financial Times.

Общо през първата половина на тази година са сключени сделки за малко под 2 млрд. пануда в сравнение с 500 млн. паунда за същия период на 2012 г., според данни на Deloitte.

Хотелите в Лондон са обект на някои от най-големите сделки в сектора, като повечето са сключени от арабски суверенни фондове. Constellation Hotels, които са част от инвестиционното дружество Qatar Holding, купиха хотел на InterContinental Hotels Group на "Парк Лейн" за 300 млн. паунда. Дружеството плати още 100 млн. паунда на Crown Estate за безусловното право на собственост върху сградата.

Повечето от дейностите по сливане и придобиване през първата половина на 2013 г. се падат на сделки извън Лондон. Инвестиционната агенция на Абу Даби купи 42 хотела, управлявани от Marriott и собственост на Royal Bank of Scotland, за 640 млн. паунда.

Общо 70% от сделките през периода са сключени извън Лондон.

Новината е поредният признак, че хотелският сектор се възстановява от тежкия удар, нанесен от финансовата криза.

В момента обаче ситуацията се е подобрила до така степен, че Hilton Worldwide планира да дебютира на борсата, след като Blackstone купи хотелската верига. Сделката на обща стойност 27 млрд. долара бе една от най-големите изкупувания от компания за частен капитал в историята, припомня Financial Times.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:57 | 10.09.22 г.
fallback