fallback

Пазарът на имоти в Панама - между Америка и Дубай

В столицата Панама се строят все повече небостъргачи в стил Маями, но най-новият проект са изкуствени острови, напомнящи на картини от Дубай

10:10 | 07.08.13 г.
Автор - снимка
Редактор

Пазарът на недвижими имоти в Панама достига ново ниво на лукс и ексклузивност. Хоризонтът на малката латиноамериканска държава все повече се променя заради новостроящите се небостъргачи в стил Маями, а сега беше представен още един доста мащабен проект - Ocean Reef, съобщава онлайн изданието worldpropertychannel.com.

Това са два изкуствени острова по подобие на островите, изграждани край бреговете на Дубай. Плановете също много напомнят на изгледите от емирството.

След като през 2006 г. беше обявен проектът Trump Ocean Club, хората зачакаха да видят какво ново ще може да предложи пазарът на имоти в Панама. Ocean Reef обаче издига строителството в страната на едно различно ниво, отбелязва изданието.

Проектът Ocean Reef се състои от два изкуствени острова. Първият остров е с площта на квартала Punta Pacifica, където се намира и сградата на Тръмп. Проектът има връзка с Punta Pacifica и центъра на столицата Панама чрез 160-метров мост.

Напредъкът по изграждането на първия остров е впечатляващ. Вече е готово и озеленяването, като е започнало строителството на първите жилища. Строителството на втория остров ще започне през следващата година, а на пристанището – към края на тази, като се предвижда да бъде завършено за 18 месеца.

Строителната компания Grupo Los Pueblos е работила пет години по планирането на проекта. Тя вече е осъществива и доста продажби на първия остров, а към непродадените имоти също е проявен интерес. Купувачите са предимно местни семейства.

Предварителните продажби на втория остров се предвижда да започнат през следващите няколко месеца.

Вижте в галерията как ще изглежда проектът Ocean Reef, когато бъде завършен.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:32 | 14.09.22 г.
fallback