fallback

Още един частен инвеститор проявява интерес към Empire State Building

Новата оферта допълнително ще забави първичното публично предлагане на тръста, в който е включен и небостъргачът

10:36 | 01.08.13 г.

Виден инвеститор в недвижими имоти от Ню Йорк е отправил поредната оферта за Empire State Building - емблематичната сграда в Манхатън, контролирана от семейство Малкин, съобщи Wall Street Journal.

Предложението може още повече да забави плановете на фамилията да включи небостъргача в предстоящото първично публично предлагане (IPO).

Андрю Пенсън, чиято компания притежава Grand Central Terminal, е предложил 710 млн. долара за One Grand Central Place в Манхатън. Сградата е централа на бизнеса фамилията Малкин.

One Grand Central Place и Empire State Building са сред 19-те имота, които Малкин искат да обединят в публично търгувано дружество. Пенсън е един от акционерите в Empire State Building, който се противопоставя на този план.

Въпреки че до момента има три частни оферти за Empire State Building, всички те са под оценката на небостъргача, възлизаща на 2,5 млрд. долара. Предложението на Пенсън за One Grand Central Place обаче е малко над оценката на сградата, която е 704 млн. долара.

Според юристи Малкин са задължени да разгледат подобни оферти, а този процес може да забави плановете за IPO-то, чрез което фамилията ще се опита да набере до 1 млрд. долара. Ако се осъществи, това ще е второто по големина IPO за базиран в САЩ тръст за инвестиции в имоти.

Заради споровете с противопоставящи се на плановете за IPO акционери, продължили повече от година, през май Малкин спечелиха битката и получиха необходимото одобрение, за да може новият тръст да дебютира на борсата. Оттогава обаче трима инвеститори в имоти, включително нюйоркските магнати Джоузеф Сит и Рубин Шрон, отправиха оферти за Empire State Building.

One Grand Central Place, преди - Lincoln Building, е завършена около 1930 г. и се намира точно срещу Grand Central Terminal.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:53 | 14.09.22 г.
fallback