fallback

Отчитат ръст на сделките с бизнес имоти в Централна Европа през полугодието

Полша запазва водещите си позиции, привличайки 72% от инвестициите в региона

09:26 | 09.07.13 г.

През първата половина на 2013 г. в Централна Европа са сключени сделки с бизнес имоти за 1,7 млрд. евро, сочат данни на Cushman & Wakefield, цитирани от онлайн изданието Property EU.

Общият брой на транзакциите е 52 и е с 24% над нивата за същия период на миналата година, когато са регистрирани 32 сделки.

На основните пазари - Полша, Чехия, Словакия, Румъния и Унгария, през второто тримесечие на годината са инвестирани 631 млн. евро. Полша запазва водещите си позиции, привличайки 72% от инвестициите в региона, а Чехия и Словакия се нареждат след нея с по 100 млн. евро.

В Румъния и Унгария не са реализирани значими инвестиционни сделки, въпреки че за първото тримесечие инвестициите в Унгария са сравнително високи - 159 млн. евро.

Според Чарлз Тейлър от Cushman & Wakefield, въпреки че активността през първата половина на годината е била предвидима, интересните неща предстоят през идните шест месеца, когато ще бъдат сключени няколко големи сделки. В същото време на пазара все още се предлагат и доста големи активи.

"Очакваме да бъдат надхвърлени нивата от 3,8 млрд. евро, отчетени през миналата година, като се имат предвид предстоящите сделки, предлагането на качествени инвестициони продукти и продължаващият интерес на инвеститорите към региона", отбелязва Тейлър.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:31 | 10.09.22 г.
fallback