fallback

Конкуренцията за Empire State Building се ожесточава

Собствениците на сградата получиха още една оферта за покупката й в брой

13:52 | 27.06.13 г.

Компания от Близкия изток се е присъединила към инвеститорите в имоти от Ню Йорк Филип Пилевски и Джоузеф Табак в оферта за 2,1 млрд. долара за Empire State Building, съобщи Bloomberg.

Това е второто предложение за покупка на емблематичната сграда преди планираното първично публично предлагане на инвестиционен тръст, включващ и небостъргача.

Пилевски, който е президент на базираната в Ню Йорк компания Philips International, уточни, че офертата е в брой. Той отказа да посочи името на близкоизточната компания, която участва в консорциума.

От Malkin Holdings LLC обявиха, че двете оферти за сградата са направени през миналата седмица и в момента се разглеждат. Другото предложение е от инвеститора Рубин Шрон, който е готов да придобие небостъргача за 2 млрд. долара в брой.

Malkin Holdings, ръководена от Питър Малкин и сина му Антъни, напредва с плановете си за създаване на тръст за инвестиции в имоти, който ще включва емблематичната кула в Манхатън. Това се случва след 16 месеца на спорове с група инвеститори, противопоставяща се на намеренията им.

Миналия месец дружеството събра достатъчно гласове от инвеститорите, за да придвижи плановете си. Според документи, публикувани от Malkin Holdings, оценката на Empire State Building е за 2,53 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:05 | 13.09.22 г.
fallback