fallback

АXA се върна на пазара на имоти в Испания

Компанията купи офис сгради в Барселона, изкушена от по-високата доходност

11:55 | 26.06.13 г.

АXA Real estate, най-голямата компания за управление на имоти в Европа, е купила първите си офис сгради в Испания от началото на финансовата криза насам, изкушена от сравнително високата доходност, предаде Ройтерс.

Компанията, която управлява имоти за около 45 млрд. евро, е постигнала договореност за покупката на 12 сгради в Барселона, отдавани под наем на регионалните власти, за 172 млн. евро.

Имотите са продадени от местното правителство на Каталуния. Общата им площ е 105 000 кв. м.

AXA Real Estate търси възможности да инвестира в Испания от началото на годината, съобщи главният изпълнителен директор на фирмата Пиер Вакер. По думите му причината е "успокояването на риска от разпад на еврозоната и сериозното подобрение на икономическите прогнози за страната".

Годишният наем на имотите е 16,2 млн. евро, което представлява доходност от около 9,5% - далеч над предложенията на някои от най-добрите пазари като Лондон и Париж.

На фона на ниската възвръщаемост от най-добрите сгради във водещи европейски градове в момента много фондове за имоти търсят по-рискови сделки в по-периферни райони на по-силни в икономически план държави като Великобритания и Германия, както и в най-добрите райони на държави, ударени по-сериозно от кризата в еврозоната, отбелязва информационната агенция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:01 | 11.09.22 г.
fallback