fallback

Катарци купуват емблематичния хотел Vela в Барселона

Хотелът се управлява от W Hotels - луксозната марка на хотелската верига Starwoods

11:58 | 17.06.13 г.

В момента хотелът е собственост на четирима партньори. Снимка: Wikipedia

След броени дни катарският държавен инвестиционен фонд ще подпише договор за придобиването на емблематичния хотел "Vela"в Барселона със сериозна отстъпка, според източници, цитирани от онлайн изданието Property EU.

Говори се, че близкоизточният суверенен фонд ще плати 200 млн. евро, или с 23% по-малко спрямо разходите по построяването на хотела.

Разположен на брега на Барселона, 5-звездният хотел е проектиран от архитекта Рикардо Бовил. Той се управлява от W Hotels - луксозната марка на хотелската верига Starwoods.

В момента хотелът е собственост на четирима партньори с равни дялове от по 25%. Това са строителните фирми FCC и OHL, инфраструктурната компания Comsa и семейната компания Godia Group.

Ако се осъществи, сделката ще е поредната за катарците в хотелския сегмент в Европа. Суверенният фонд вече инвестира в преустройството на хотел "Peninsula"в Париж, който ще отвори врати по-късно тази година.

Фондът притежава и най-високата сграда в Западна Европа - The Shard. Небостъргачът е висок 310 м и включва офис площи, жилища, ресторанти и 5-звездния хотел "Shangri-La". Миналия месец холдингът на катарския суверенен фонд придоби и 40% от емблематичния комплекс със смесена употреба Porta Nuova в центъра на Милано в сделка, оценяваща обекта на 2 млрд. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:15 | 09.09.22 г.
fallback