fallback

Испания "оскъпи" разрешителното за постоянно пребиваване чрез покупка на имот

Чуждите инвеститори от трети страни ще получават документа при покупка на имот над 500 хил. евро, а не 160 хил., както се предлагаше по-рано

16:34 | 13.06.13 г.
Автор - снимка
Редактор

Испания ще дава разрешения за постоянно пребиваване на чужди инвеститори, които купят имот на стойност над 500 хил. евро, а не 160 хил., както предлагаше правителството преди няколко месеца, съобщава онлайн изданието worldpropertychannel.com.

През ноември миналата година започна подготовката на законодателството, в което се предвиждаха някои облекчения за чуждите купувачи на имоти от трети страни, най-вече от Русия и САЩ. Кабинетът обаче си навлече критики заради твърде ниската ценова граница. Така след неколкомесечни преговори и обмисляне границата за постоянното пребиваване беше повишена над 2 пъти.

Инвестициите, обвързани с разрешение за постоянно пребиваване, също така няма да са само в недвижимости. Ще се издават разрешения и на инвеститорите, които създадат поне 2 работни места, или на инвеститорите във финансови активи, например испански дългови книжа, отбелязва изданието.

Разрешенията за постоянно пребиваване на чуждите инвеститори в Испания се предвижда първоначално да важат 2 години с опция да бъдат удължени за още 5.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:16 | 31.08.22 г.
fallback