fallback

Продавачите на проблемни активи в Европа променят поведението си

Очакванията вече са по-реалистични, експерти прогнозират отключване на нови възможности за инвестиции в проблемни имоти

14:22 | 28.05.13 г.

Няколко сили подпомагат създаването на по-добра среда за отключване на възможности за инвестиции в лоши имоти в Европа, според Матьо Ролан-Бийекар от Ernst & Young, цитиран от онлайн изданието PropertyEU.

Експертът е на мнение, че напоследък в този сегмент от пазара доста се шуми, но има много добри възможности, заключени в лоши капиталови структури. "Силите в момента движат нещата в правилната посока и изгледите се подобряват", коментира той.

Една от основните промени през последните 1-2 години, е че продавачите са по-реалистични в очакванията си, а условията за продажби се подобряват, допълва и Давид Рилан от компанията SJ Berwin.

Само преди две години германската банка Westimmo се опита да продаде голям пакет от кредити, но буквално нямаше никакъв интерес и в крайна сметка сделката се провали. Тогава Westimmo не беше готова да направи сериозна отстъпка, но в момента това се променя, отбелязва Рилан, като допълва, че пазарът на редовно обслужвани кредити също става все по-важен.

Джойнт венчърът, който иска да придобие британските заеми на Eurohypo, се опитва да придобие както проблемните, така и редовно обслужваните заеми. Според публикации в медиите до момента има 5 оферти за тях.

Deutsche Bank също пусна на пазара кредитите си на Острова. Очаква се подобен ход да предприемат и други банки.

Според Ролан-Брийекар сред продавачите на "лоши" заеми се заражда един нов реализъм. "Поне сега те са готови да разговарят. Това е интересна част от пазара", констатира експертът.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:16 | 19.08.22 г.
fallback