fallback

Имотите - най-ценният актив на най-богатите китайки

Имотите формират над 60% от общото нетно богатство на 15-те най-заможни жени в Китай

16:55 | 23.05.13 г.

Недвижимите имоти в Китай са основният източник за състоянието на най-богатите жени в страната - признак, че секторът продължава да се радва на огромен потенциал за растеж, въпреки държавните мерки за охлаждане. Това сочат резултатите от изследване на компанията Wealth-X, цитирано от CNBC.

Имотите формират над 60% от общото нетно богатство на 15-те най-заможни жени в Китай, което възлиза на над 30 млрд. долара.

На върха на класацията е Хуейен Ян, вицепрезидент на строителната компания Country Garden, която има 6,3 млрд. долара. Следват Ядзюн У, основателка на компанията за имоти Longfor Group, с нетно състояние, възлизащо на 4,1 млрд. долара, и Син Джан, съоснователска на листваната в Хонконг Soho China, която е най-големият строител в Пекин, с 3,4 млрд. долара.

Резултатите от изследването сочат също, че 80% от попадналите в списъка жени сами са натрупали парите си от бизнес, а само три от общо 15-те са ги наследили.

Според анализаторите от Wealth-X списъкът отразява реалността на пазара на имоти в Китай - наблюдава се ръст на инвестициите не само в жилищния и бизнес сектора, но и при луксозните хотели и клубове.

По официални данни цените на имотите в Китай продължават да вървят нагоре въпреки предприетите от Пекин мерки за охлаждане на бурно развиващия се жилищен пазар. През април средната цена на новите жилища се е увеличила с 4,9% на годишна база в сравнение с отчетеното покачване с 3,6% през март.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:05 | 23.05.13 г.
fallback