fallback

Инвеститорите поглеждат към имотите в Италия

Инвеститорите търсят дългосрочни и ключови залози под формата на новопостроени или модернизирани сгради в елитни райони

09:40 | 23.05.13 г.

Италианските имоти отново са в списъка на много инвеститори, посочва се в анализ на онлайн изданието Property EU.

Тази тенденция е в рязък контраст със ситуацията отпреди година, когато пазарът бе помрачен от политическата несигурност преди изборите и спекулациите за евентуално излизане от еврозоната.

Goldman Sachs определено е на мнение, че италианският сектор на имотите заслужава внимание. От компанията препоръчват да се купува.

Италианската държавна фирма Cassa Depositi e Prestiti и някои чуждестранни играчи споделят този оптимизъм.

Габриеле Помпей от K2Real отбелязва увеличаването на институционалните инвеститори, включително италиански фондове за инвестиции в имоти, които бележат положителен растеж от 2000 г. насам благодарение на по-малкия дял на проблемните ипотеки в сравнение с други държави.

В момента инвестициите в страната са съсредоточени основно върху дългосрочно строителство за сметка на краткосрочната търговска дейност.

Макар че броят на инвестиционните сделки е намалял наполовина от нивата преди кризата, не се наблюдава спад на цените, посочва Помпей. Ключовите думи на пазара са стабилност и основи, като инвеститорите търсят дългосрочни и ключови залози под формата на новопостроени или модернизирани сгради в елитни райони, които са напълно или почти изцяло наети от стабилни наематели.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:16 | 20.08.22 г.
fallback