fallback

Yahoo наема 4 етажа от сградата на New York Times в Ню Йорк

Компанията се разширява, ще наема още инженери

14:17 | 21.05.13 г.

Yahoo! Inc. ще наеме четири етажа от старата сграда на вестник New York Times близо до "Таймс Скуеър" като част от разрастването си в Ню Йорк, включващо споразумението за покупка на Tumblr Inc., предаде Bloomberg.

Офисите с площ от 16 400 кв. м заемат от 9-ия до 12-ия етаж в 16-етажната кула, което ще позволи на Yahoo да увеличи присъствието си в Ню Йорк с около 60%. Фокусът ще е разширяване на екипа от инженери, поясни главният директор за развитието на компанията Джаки Резес.

Сделката е и първият голям договор за наем за собственика на сградата Blackstone Group LP, който купи горните 12 етажа от нея през 2011 г. за 160 млн. долара.

Сделката ще помогне на Blackstone да затвърди визията си за 100-годишната кула, която бе освободена от New York Times през 2007 г., когато вестникът се премести в нов небостъргач наблизо. Тя би могла да се хареса и на нарастващия компютърен и технологичен бранш в града.

Технологичният сектор в Ню Йорк е съсредоточен основно в Сохо, Челси и други по-модерни квартали в южната част, поради което делът на неусвоените площи там е най-нисък в САЩ.

Yahoo планира да премести служителите си в Ню Йорк в новата сграда до декември. В момента те са разпръснати на три различни места из града.

Съобщението съвпадна с плановете на Yahoo да купи базираната в Ню Йорк блогърска мрежа Tumblr за около 1,1 млрд. долара. Това е най-голямата сделка по придобиване от страна на фирмата, откакто Мариса Майер пое директорския пост. Около 500 служители на Yahoo ще се преместят в кулата, а работещите за Tumblr ще останат в сегашните си офиси.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:33 | 10.09.22 г.
fallback