fallback

Катар навлиза и на пазара на имоти в Италия

Qatar Holding сключи втора сделка в страната, този път за комплекс със смесена употреба в центъра на Милано

10:51 | 17.05.13 г.

Qatar Holding е постигнал споразумение да придобие дял от 40% в емблематичния комплекс със смесена употреба Porta Nuova в центъра на Милано от италианския фондов мениджър Hines Italia Sgr, съобщи онлайн изданието Property EU.

Смята се, че сделката, сключена след шест месеца на усилени преговори между двете страни, е на стойност около 800 млн. евро.

Hines Italia е джойнт венчър между италанската фамилия Катела и базираната в Хюстън строителна компания Hines. Според условията на сделката той продава дял от 40% в три строителни фонда, които управлява - Varesiine, Isola и Garibaldi. Делът съответства на трите секции от проекта Porta Nuova, разположени само на няколко минути от централната гара в Милано. Останалите 60% остават собственост на настоящите спонсори на проекта.

Qatar Holding е поделение на катарския суверенен фонд. Това е втората му инвестиция в Италия, след като миналата година той придоби компанията за луксозни хотели Smeralda Holding, която държи портфейл от четири хотела в туристическата дестинация Коста Смералда и на италианския остров Сардиния.

Porta Nuova е комплекс със смесена употреба в центъра на Милано, съостящ се от офиси, търговски площи и жилищни обекти. Той разполага с обща площ от 254 000 кв. м, като повечето вече са завършени с изключение на жилищните апартаменти в секциите Исола и Варесине. В комплекса се намира 30-етажната кула "Гарибалди", която официално е най-високата в Италия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:00 | 10.09.22 г.
fallback