fallback

University College London ще строи втори кампус в Олимпийския парк в Лондон

London Legacy Development Corporation вече преговаря с университета

11:31 | 09.05.13 г.
Автор - снимка
Редактор

Кметът на Лондон Борис Джонсън и собствениците на Олимпийския парк се готвят да привлекат University College London (UCL) за изграждането на нов “университетски квартал” върху терен от комплекса, съобщи FT.

UCL вече обяви, че се отказва от плановете да изгради втори корпус върху терен в близост до Олимпийския парк. Същевременно London Legacy Development Corporation съобщи, че ще преговаря с университета бъдещият кампус да бъде реализиран в рамките на комплекса.

Дънкан Айнс от London Legacy коментира, че от 40-те хектара, върху които е разположен паркът, около една четвърт вече са отредени за строителство, което означава, че има достатъчно място за реализацията на университетския проект.

Базираният в Блумсбъри UCL планираше да изгради новите съоръжения с капацитет за 7 500 студенти и 2 300 души персонал в Стратфорд и преговаряше с местните власти. Една пета от проекта обаче беше отредена за частни жилища, което излага университета на капризите на местния пазар на имоти. В последствие се оказа, че разходите за реализацията на проекта ще надхвърлят значително стойността му.

От London Legacy предлагат доста по-добри условия, като UCL ще купи парцел от Олимпийския парк, върху който ще построи сградите и съоръженията, от които се нуждае, но без ангажимент да изгражда социални жилища – рисковано и скъпо начинание за учебното заведение.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:11 | 31.08.22 г.
fallback