fallback

Властите в Чикаго продават старите пожарни

Някои от сградите са исторически паметници

09:27 | 23.04.13 г.

Кое малко момченце не си е мечтало да стане пожарникар? А дали същите тези пораснали деца биха живели в пожарна? Местните власти в Чикаго се надяват, че отговорът е “да”, тъй като продават сградите на старите пожарни в града, съобщава онлайн изданието TheMoveChannel.com.

Сградите ще бъдат обявени на търг през следващия месец. Освен тях, за продажба ще бъдат обявени и стари полицейски служби.

В списъка за продажба е и историческата сграда на пожарната на Ridge Avenue, която е построена през 1928 г. и е регистрирана като паметник на културата през 2003 г. Освен сградата, местните власти продават и парцела, както и паркинг към него, като теренът е зониран за търговски проект.

Чикаго не е първият американски град, който обявява за продажба необичайни имоти. Миналата година Ню Йорк например обяви за продажба затвор.

Подобни уникални имоти със сигурност няма да излязат евтини на кандидат-купувачите. Някои от тях са необитаеми от десетилетия и ремонтът им също ще излезе солен, отбелязва изданието.

Какво обаче би могъл да направи един инвеститор с подобна сграда? В Бронзвил например сградата на старата пожарна е превърната в музей, посветен на афро-американските пожарникари. Други сгради пък успешно са трансформирани в жилища.

Журналистът от CNN Андерсън Купър също инвестира в една такава историческа сграда в Манхатън и я превърна в луксозна градска къща. През 2010 г. пък властите в  британския град Норуич обявиха планове да превърнат сградата на старата пожарна станция в жилищна сграда с 14 апартамента.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:32 | 27.08.22 г.
fallback