fallback

Обемът на сделките с бизнес имоти в Лондон се свива през първото тримесечие

Затвърждава се статутът на британската столица на пазар, предпочитан от инвеститорите от САЩ, Близкия изток и Азия

10:30 | 08.04.13 г.

Обемът на продажбите на бизнес имоти в Лондон за първите три месеца на тази година възлиза на 2,75 млрд. паунда, като над 2/3 от тях са реализирани от чуждестранни купувачи, сочат данни на Cushman & Wakefield, цитирани от Financial Times.

Данните на консултантската компания затвърждават статута на Лондон на пазар, предпочитан от инвеститорите от САЩ, Близкия изток и Азия, отбелязва изданието.

В същото време обаче общата стойност на сделките е намаляла с 31% спрямо предходното тримесечие, когато тя бе 3,98 млрд. паунда. Спадът е отражение на липсата на предлагане на бизнес имоти в центъра на Лондон, особено в Уест Енд.

По-голямата част от отчетената сума се дължи на няколко големи сделки. Сред тях са продажбата на Ropemaker Place за 427 млн. паунда на Axa Real Estate; 5 Canada Square в Канари Уорф, която бе придобита от кувейтския държавен фонд за имоти St Martins за 282 млн. паунда, Woolgate Exchange в Ситито, грабната за около 265 млн. паунда от канадската Ivanhoe Cambridge, и продажбата на Palestra - сграда на южния бряг на р. Темза, която беше продадена за 225 млн. паунда на германската Deka.

"Въпреки опасенията относно наличността на запаси, за да се отговори на това засилено търсене, има и признаци за генериране на печалба от страна на инвеститори, придобили имоти в началото на "кризисния цикъл", отбелязва експертът Бил Тайсър.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:22 | 13.09.22 г.
fallback