fallback

Може да отнемат концесията за плажа "Слънчев бряг-Север" заради нарушения

Концесионерът може да бъде санкциониран с 300 хил. лева

14:12 | 22.08.16 г.

Министерството на туризма може да задвижи процедура за отнемане на концесията за плажа "Слънчев бряг - Север". Има открити множество нарушения. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова, която инспектира курортния комплекс, предава БТА.

Нарушенията на "Слънчев бряг-Север" са свързани с поставяне на търговските обекти на повече от позволената площ и с неравнопоставеност между платена и безплатна зона.

Концесионерът на тази ивица може да бъде санкциониран с 300 хил. лева. На мястото тече проверка.

По-рано днес министърът на туризма провери централната пясъчна ивица в курортния комплекс, като установи, че там плажът е изряден. Според Ангелкова констатираните през юли нарушения са отстранени. Те бяха свързани основно с несъответствие в квадратурата на обектите, разположени на плажа. 

Инспекцията на министерството цели да провери дали са отстранени пропуските, констатирани в началото на сезона. Повторно са проверени 40 пясъчни ивици. Най- сериозни са нарушенията на "Слънчев бряг - Север" и "Несебър – Юг", констатира Ангелкова.

Миналата седмица Николина Ангелкова инспектира плажовете по Южното Черноморие.

Централният плаж на Лозенец е чист и добре поддържан, съобщиха от министерството на туризма по повод вчерашната проверка на ивицата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:34 | 14.09.22 г.
fallback