fallback

Имоти на Летище София се прехвърлят на транспортното министерство

Капиталът на летището ще бъде увеличен със същата сума от собствени резерви

15:25 | 06.04.16 г.

Имоти на Летище София са прехвърлени на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, съобщават от пресцентъра на Министерския съвет.

Имотите ще продължат да се ползват по предназначение, посочва се в съобщението, като се подчертава, че са пряко пряко свързани с осъществяването на дейността по обслужване на въздухоплавателните средства и техните пътници и товари на летището.

От правителството подчертават, че с прехвърлянето ще се осигури необходимото ниво на защита на имотите.

В решението са включени и имоти, за които вече има издадени актове за публична държавна собственост, но към настоящия момент се водят в капитала на търговското дружество.

След прехвърлянето на имотите капиталът на „Летище София" ЕАД ще бъде намален със стойността на недвижимите имоти, като е предвидено капиталът на дружеството да се увеличи със същата стойност от собствени резерви по баланса на дружеството, допълва се в съобщението.

В момента тече подготовката за концесия на Летище “София”. Предвижда се очакваните постъпления от концесията да се ползват за оздравяване на железниците. Началната цена на концесията е 550 млн. лева, като се очаква процедурата да бъде обявена всеки момент.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:37 | 13.09.22 г.
fallback