fallback

Над 1250 договора са сключени по националната програма за саниране

Над 2200 са регистрираните сдружения на собствениците по Националната програма за енергийно обновяване

17:52 | 07.08.15 г. 3

Над 2200 са регистрираните сдружения на собствениците по Националната програма за енергийно обновяване, каза на пресконференция в Бургас министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, цитирана от агенция „Фокус”.

По нейните думи програмата за първото шестмесечие се реализира доста успешно. Над 1250 са сключените реално договори и сгради, които са в процедура по изпълнение и реализация, допълни Павлова.

Тя посочи, че по брой регистрирани сдружения и сключени договори община Бургас е на първо място. По реализация на проектите е на второ място, след Благоевград.

По три сгради до края на месец септември в Бургас започват строително-монтажните дейности. В ход са обследвания на други 15 сгради, уточни Павлова. Тя допълни, че одобрените сгради са 131.

Очаква се до края на годината повече от 2000 сгради да са със сключени договори за финансиране по националната програма за енергийна ефективност.

Банката за развитие към Съвета на Европа отпусна 150 млн. евро за осъществяване на националната програма, за която са предвидени общо 1 млрд. лева.

В Бургас Лиляна Павлова откри нов офис на Агенцията по геодезия, картография и кадастър в Бургас. Офисът в Бургас предоставя над 160 хил. услуги годишно на българи и чужденци. „За нас беше важно да имаме един представителен фронт офис. Имахме много постъпили жалби за това, че хора с увреждания изпитват затруднения да се качват по високите етажи, но ето че този проблем е решен“, отбеляза Павлова.

Тя благодари на кмета Димитър Николов, че е предоставил безплатно новото помещение, както и на екипа на Агенцията по геодезия, картография и кадастър, че е успял да извърши ремонта с отделените 370 хил. лв от бюджета.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:26 | 14.09.22 г.
fallback