fallback

Моят дом, моят климат – с термопомпите на Viessmann

Нови решения за климатизацията на домовете

08:06 | 10.08.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Ефективно оползотворяване на енергията

Термопомпата Vitocal 200-S е универсалното решение за охлаждане, отопление и топла вода за дома, преобразувайки ефективно топлината на въздуха навън.

Друго предимство на термопомпата е модерният DC-инвертор, който съобразява прецизно мощността на компресора спрямо необходимото потребление, поддържайки желаната температура при оптимална консумация на енергия. 

Системата използва електричество за преноса на топлинната енергия, но при изключително висок коефициент на преобразуване (COP до 4,6 при въздух 7°С/вода 35°C и до 3,5 при въздух 2°С/вода 35°C). Това позволява безпроблемна работа, дори при изключително ниски външни температури (максимална температура 55°С при външна -15°С). Практично решение за всеки дом

Термопомпата Vitocal 200-S е подходяща както за ново, така и за старо строителство. Външно тяло е достатъчно компактно, за монтаж на външни стени, като свободният монтаж до къщата или на плосък покрив също е възможен.

Подобно на други отоплителни системи, вътрешното тяло може да се постави в мазе или сервизно помещение. Системата може ефективно да се комбинира със съществуваща отоплителна система, като последната може да се ползва за покриване на върхови потребления. При моделите на Vitocal 200-S с функция за охлаждане дори може да използвате наличното подово отопление или вентилаторни конвектори за климатизация на дома през горещите месеци. Лесно управление и пълна свобода

Системата разполага с голям, добре осветен дисплей със семпло, но разбираемо меню на български език. Налице е и помощна функция, която дава полезна информация за различните настройки. Самото управление може да бъде изнесено в отделна конзола (до 5 м от вътрешното тяло).

Допълнително с приложението Vitotrol App можете да управлявате прецизно цялата инсталация директно от своя смартфон или таблет (iOS и Android). Можете да настроите желаната температура в своя дом бързо и лесно, по всяко време, където и да сте. Повече за термопомпите на Viessmann и примери за реализирани проекти можете да намерите тук.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:00 | 12.09.22 г.
fallback