fallback

България и Русия ще търсят допълнителни възможности за строителните фирми

Българските компании срещат затруднения в Русия заради нерешения въпрос за двойното данъчно облагане и наличните квоти за брой външни работници

16:33 | 20.06.15 г.

България и Русия ще търсят възможности за разширяване участието на български и руски строителни фирми в търгове и в двете страни.

Това е станало ясно след среща на министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова със заместник-министър председателя на Русия Аркадий Дворкович, съобщават от пресцентъра на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

На срещата Павлова е представила възможностите за развитие на публично-частното сътрудничество у нас и проектите, в които могат да се включат международни  компании.

Тя е предложила на Дворкович в рамките на междуправителствената комисия България – Русия да бъде създадена специална подгрупа за строителството и инфраструктура. Така повече компании ще получат възможност да участват в търгове и да реализират съвмести проекти на принципа на публично-частното партньорство.

В Русия има огромно строителство, където българските компании имат желание да вземат участие. Министър Павлова обаче посочи, че строителни фирми срещат затруднения от гледна точка на нерешения въпрос за двойното данъчно облагане и наличните квоти за брой външни работници.

Що се отнася до земеделския сектор и вноса на българска продукция, Павлова е предложила на Дворкович да се обмисли вариант за създаване на смесени предприятия, които да реализират продукцията си на руския пазар.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:55 | 14.09.22 г.
fallback