fallback

ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ покрива загубата за 2014 г. със свои резерви

30% от апартаментите от новия жилищен блок на компанията до НСА са продадени още в първите три месеца след старта на строителството

09:25 | 19.06.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Общото събрание на акционерите на ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ, проведено на 18 юни, гласува за покриването на загубата за 2014 г. в размер на 2,9 млн. лв. за сметка на формираните резерви, съобщава дружеството чрез Бюлетин Investor.bg.

По закон АДСИЦ-ите трябва да разпределят поне 90% от годишната си печалба като дивидент, но тъй като компанията приключва 2014 г. на загуба, такъв няма да има.

Ръководството на дружеството обяви и вижданията си за развитието на компанията през следващите години.

„Приоритетните проекти за нас през следващите две години ще са ваканционно селище „Санта Марина” и жилищният комплекс с интегрирано парково пространство в София до кампуса на НСА, който е най-новият проект на фонда. Неговото строителството започна в края на месец февруари тази година“, коментира изпълнителният директор на дружеството Маню Моравенов.

Той отбелязва, че само за три месеца от старта на строителството компанията е сключила предварителни договори за продажба на 30% от апартаментите в първия блок.

„Това ни дава увереност, че концепцията на проекта ни е правилна. Комплексът ще се състои от две сгради (една с един вход и една с два входа) разположени зад обща ограда и с общо парково пространство. Предвижда се първата от тях да бъде завършена през пролетта на 2016 г.“, допълва Моравенов.

На проведеното редовно общо събрание бяха одобрени и приети доклада на Съвета на директорите за дейността му през миналата година, годишният финансов отчет, одиторския доклад, както и този на директора за връзки с инвеститорите.

Към края на декември 2014 г. инвестиционният портфейл на ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ включва 10 проекта от различни пазарни сегменти. Общата РЗП е 369 хил. кв. м, а извършените от дружеството инвестиции към края на 2014 г. са в размер на 205 млн. лв.

Основен акционер във ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ е ФеърПлей Интернешънъл АД с 56% дял в капитала, останалите акционери са институционални инвеститори (10 пенсионни, 15 договорни фонда, 1 инвестиционно дружество) и над 360 физически лица и юридически лица, дребни инвеститори.

В четвъртък акциите на компанията затвориха без промяна при цена от 0,551 лв. за брой. За 12 месеца поскъпват с 5,96%, а от началото на 2015 г. – със 7,83%.

Свързани компании:

ФеърПлей Пропъртиc АДСИЦ(FPP)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:11 | 10.09.22 г.
fallback