fallback

Японската SMC Industrial Automation може да започне производство до Пловдив

Производителят на пневматика е закупил терен от 180 хил. кв. м в индустриална зона Марица

14:15 | 16.02.15 г. 5
Автор - снимка
Създател

Японската компания SMC Industrial Automation, която е водещ световен доставчик на пневматика, е придобила 180 хил. кв. м терен в индустриална зона Марица, Пловдив, от продавачите - италианския „Ферети Холдинг“ и българския „Сиенит Холдинг“. Това съобщава в бюлетина си Сдружението на италианските предприемачи Конфиндустрия България (Confindustria Bulgaria).

Сделката е осъществена от дъщерните фирми в страната - „Сифер“ и SMC Industrial Automation Bulgaria, и от юридическата кантора „Респект консулт“, член на Конфиндустрия България.

Терените, собственост на италианската група, включват площ от 700 хил. кв. м с високо ниво на инфраструктура в резултат на осъществените през последните две години инвестиции.

SMC Industrial Automation възнамерява да реализира високотехнологично производство, увеличавайки атрактивността на зоната, в която са представени компании като Liebherr, Schneider Electric, Socotab, Mercedes, Linde, Jumbo и Fresh Logic.

Индустриална зона „Марица“ е част от „Тракия икономическа зона“ – един от най-важните проекти на България, в който до момента са реализирани инвестиции за над 1 милиард евро.

SMC е световен лидер на пазара в индустриалната автоматизация с пневматични и електрически системи с фабрики в 28 страни, като произвежда основно високотехнологични пневматични системи за контрол с широко приложение.

За японската компания работят 1360 инженери, а техническите центрове на фирмата са разположени в Япония, Китай, САЩ и Европа. Основни производствени мощности са разположени в Китай и Сингапур, а по-малки производства има в Индиана (САЩ), Мексико, Бразилия, Европа, Индия, Корея и Австралия.

През 2011 г. списание Forbes класира SMC на 49-то място сред ТОП 100 на най-иновативните компании в света. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:58 | 14.09.22 г.
fallback