fallback

Общини получиха държавни имоти за туризъм и социални услуги

Правителството предостави на Община Свиленград терен за изграждане пречиствателна станция

12:38 | 16.07.14 г.

С няколко свои решения днес правителството даде държавни имоти на общини за развитие на туризъм и социални дейности.

Община Антоново получава собствеността върху стопанисвани до момента от Министерството на образованието и науката 10 двуетажни сгради в с. Ястребино заедно с прилежащите им терени, съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет. Местната власт планира да ремонтира сградите и да създаде условия за развитие на туризма в района.

Комплекс за социални услуги за възрастни хора, както и нови социални услуги за изградените центрове за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания, ще може да открие община Луковит в предоставените безвъзмездно от правителството на местната власт имоти. Това са три терена от близо 35 дка с построени в тях сграда, общежития и два комплекса на ул. "Княз Борис I" в града.

С друго свое решение правителството предостави на община Свиленград имоти с отпаднала нужда за Националната компания "Железопътна инфраструктура". Те са с площ от около 1,2 дка (вкл. свързващия ги мост) и се намират в местността "Брантия" край града. С безвъзмездното прехвърляне на терените общината ще може да реализира проекта си за изграждане на пречиствателна станция за отпадни води и довеждаща инфраструктура. За изпълнението му има сключен договор по Оперативна програма "Околна среда".

Поради отпаднала нужда от Държавното предприятие "Пристанищна инфраструктура" беше отнето правото на управление върху четириетажна сграда, която се намира в района на пристанище "Бургас". Имотът е предоставен на МВР за нуждите на Регионална дирекция "Гранична полиция" - Бургас.

Правителството предостави безвъзмездно част от имот - публична държавна собственост, за управление на Държавно предприятие "Ръководство на въздушното движение" и даде съгласието си за сключване на допълнително споразумение към договора за концесия на летищата в Бургас и Варна, сключен с "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД през 2006 г. Имотът е с площ 1456 кв. м и се намира източно от светлинен подход 22 на летище Бургас. Той ще бъде изключен от обекта на концесия, за да може РВД да изгради в него нов радиофар.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:25 | 14.09.22 г.
fallback