fallback

Кабинетът спря приватизацията на почивна база „Св. Св. Константин и Елена“

Имотът ще бъде предоставен за управление на Министерството на правосъдието

13:40 | 09.07.14 г.

Правителството отмени свое решение от 2012 г. за приватизация на почивна база „Св. Св. Константин и Елена” – Варна, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет.

Решението предвиждаше имотът да бъде продаден от Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол чрез публичен търг с явно наддаване.

Днешното решение е в резултат на отправено искане за безвъзмездно предоставяне на почивната база в управление на Министерството на правосъдието за нуждите на Прокуратурата.

Правителството прие днес и решение за намаляване на капитала на „Специализирани болници за рехабилитация – Национален комплекс” ЕАД чрез обезсилване на акции върху част от топлопровода „Чепино” с помпена станция.

Водопреносното съоръжение към лечебното заведение не обслужва филиала на държавното дружество във Велинград. В същото време то е единствената възможност за захранване с минерална вода на шест други обекта в града и трябва да се поддържа в добро техническо състояние. По тази причина правото на собственост върху него ще бъде прехвърлено безвъзмездно на общината.

С друго решение на кабинета вещи – публична държавна собственост, намиращи се на територията на летищата в Бургас и Варна, бяха обявени за вещи – частна държавна собственост. Те са предоставени за управление на Министерството на транспорта за нуждите на Главна дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация”, но вече са негодни за употреба и предстои тяхното премахване. За реализацията на приход за държавния бюджет е предвидено ГД „Гражданска въздухоплавателна администрация” да извърши възмездно разпореждане с вещите, които могат да се използват повторно, като резервни части или като скрап.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:28 | 14.09.22 г.
fallback